STRAVIČAN ZLOČIN

Zagrebačka policija: Goranu Kneževiću, koji je ubio bebu, je ukinuta zabrana približavanja

Knežević je od ranije poznat policiji, a on je sinoć sjekiro zatukao jednoipogodišnju djevojčicu i njenu majku, svoju bivšu partnericu

Knežević: Od ranije poznat policiji. Facebook / Screenshot

E. Ć.

5.1.2023

Zagrebačka policija obratila se javnosti nakon stravičnog zločina u kojem je Goran Knežević iz Žepča usmrtio jednoipogodišnju djevojčicu i povrijedio njenu majku.

Knežević je od ranije poznat policiji, a on je sinoć sjekiro zatukao jednoipogodišnju djevojčicu i njenu majku, svoju bivšu partnericu. Žena se za život bori u KB Dubrava, a beba je rano jutros podlegla povredama. Ubica se bacio pod kamion.





Iz policije su naveli da su nakon zaprimljene dojave na licu mjesta bili za devet minuta.

- U srijedu u 20:26 dobili smo poziv žrtve, sve je upućivalo na porodično nasilje, u takvim situacijama vrlo žurno postupamo. Na putu je stigao i drugi poziv, a treći dok smo već bili na terenu. To su bili pozivi komšija, anonimni.

Za devet minuta smo bili na mjestu događaja te smo našli dvije žrtve, majku i dijete. Teške povrede, policija pruža prvu pomoć, dolazi hitna i žurno odvozi žrtve u bolnicu.

Naknadno dobijamo informaciju o stradavanju muškarca na autocesti. Povezujemo da je to počinitelj početnog krivičnog djela. On je u tom bijegu u dvije situacije uzrokovao saobraćajne nesreće. Na obilaznici, kod aerodroma, osumnjičenik prelazi preko ceste i s namjerom se baca pod vozilo. U ranim jutarnjim satima smo dobili informaciju da je dijete preminulo - rekla je Marija Goati iz PU zagrebačke.


Iz policije su naveli kako im je ova porodica bila od ranije poznata.

- U tri navrata smo postupali od 2016. do 2020, osumnjičenik je jednom počinio prekršaj, u dva navrata je bio kazneno prijavljen zbog prijetnji povreda prava djeteta. Bio je prepraćen i bio je u zatvoru. Imao je mjere zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom, ali do marta 2021. godine - navela je Goati.


- Ova situacija nas je sve skupa jako uznemirila. Porodica je godinama bila pod mjerama, bile su mjere iz porodično-pravne zaštite. Jedno dijete je punoljetno, dvoje je maloljetno, počinitelj nije živio s njima, povremeno je dolazio, jedno od djece je od počinitelja. Dolazio je kontaktirati s djetetom, imao je sudsku odluku - rekla je Drobac iz Centra za socijalnu zaštitu.

Inače, Knežević je u prošlosti bio prijavljivan za druga krivična djela zbog kojih je bio i u zatvoru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.