CRNA GORA

Uhapšen Podgoričanin: U Donjoj Lastvi pokušao da ubije dvije osobe?

Iz Uprave policije kazali su da je K.Đ. nekoliko puta stiskao obarač, međutim, pištolj nije opalio

Zaplijenjeni pištolj. Uprava policije

H. J. I.

12.1.2024

Podgoričanin K.Đ. (49) uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije dvije osobe osobe 31. decembra u Donjoj Lasti.

Njemu se, saopćeno je iz Uprave policije, na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticanju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, na štetu dva lica.

Kraća rasprava

- Naime, 31. decembra 2023. godine oko 14:30 sati dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat obaviještena je od službenika komunalne policije Opštine Tivat da je u mjestu Donja Lastva, u blizini jednog ugostiteljskog objekta jedno lice pokušalo upotrijebiti vatreno oružje. Tačnije, tada nepoznato lice je nakon kraće rasprave s dva oštećena lica otišlo do kuće u navedeno mjesto, zatim se vratilo i uperilo pistolj u pravcu oštećenih, pritiskajući nekoliko puta obarač, međutim, nije došlo do opaljenja metka -  piše u saopćenju policije.

K.Đ. je prijetio pištoljem marke Beretta kalibra 7,65 mm s okvirom i sedam komada municije, te jednim komadom municije u cijevi oružja.

Osumnjičeni uhapšen

- Policijski službenici tivatske policije su preduzeli intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovoga događaja u saradnji i prema nalozima Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Identifikovano je lice za koje se sumnja da je akter događaja K.Đ. (49) iz Podgorice, sa prebivalištem u Tivtu i on je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.