OKRUŽNI SUD BANJA LUKA

Određen jednomjesečni pritvor glumcu iz Gruzije: Od Banjalučanke oteo dva miliona KM

U BiH je stigao letom u Sarajevo početkom aprila

Gruzijac: U pritvoru. Facebook

S. S.

18.5.2024

Sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda odredio je jednomjesečni pritvor državljaninu Gruzije Noi Tvalabešviliju (41), kojeg terete da je zajedno sa saučesnicima od Banjalučanke J.Š. oteo dva miliona maraka, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je po profesiji je glumac i u BiH je stigao letom u Sarajevo početkom aprila, a grupa kojoj stoji iza svega otkrivena između ostalog i na osnovu telefona kojeg je jedan od njih izgubio.

Strah od bjekstva

Tvalabešvilija banjalučko Okružno tužilaštvo tereti za tešku krađu, a pritvor mu je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Tu mjeru tužilaštvo je tražilo zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke, težine krivičnog djela za koje se može izreći kazna zatvora od tri do 15 godina, kao i bojazni od uznemirenja javnosti.

Njegov advokat Slaven Gostimirović kazao je da su sporili prijedlog tužilaštva za pritvor kao i da postoje osnovi sumnje, a kako je rekao u ovom trenutku ne može da govori više detalja.

Detalji pljačke

Spomenuta krađu počinjena je 14. maja oko 16.22 sata kada je Gruzijac zajedno sa tri saučesnika došao u dvorište kuće u ulici Relje Kneževića gdje su od vlasnice mjenjačnice J.Š. iz Banje Luke, iz ruke istrgli torbe s novcem i pobjegli. Istragom krađe u okviru akcije "Iks" policija je utvrdila da iza svega stoji dobro organizovana međunarodna kriminalna grupa od deset državljana Gruzije koji su u BiH došli s namjerom da pljačkaju mjenjačnice.

Dosadašnja istraga je utvrdila da su trojica uz uhapšenog Tvalabešvilija direktni izvršioci krađe, a sedmorica pomagači. Osim spomenutog ostali pripadnici grupe još nisu uhapšeni.

Policija je u okviru istrage otkrila i da su se osumnjičeni, koji su u bijegu, skrivali na području Istočnog Sarajeva. Međutim po dolasku policije oni su već pobjegli, a nije pronađen novac. Tvalabešviliji je policiji otkrio detalje pljačke J. Š., kao i uloge ostalih počinilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.