AKCIJA MUP SBK

U Travniku uhvaćeni sarajevski dileri s kilogramom spida: Lažno se predstavljali kao policajci

U vozilu pronađeni međunarodna policijska iskaznica, blinker, lisice, fantomka i taktički prsluk

Specijalci učestvovali u akciji. Avaz

B. C.

27.5.2024

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dana 26.05.2024.godine oko 20:00 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU i PS Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizovali još jednu akciju, saopćeno je iz MUP-a SBK. 

Prsluk i blinkeri

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, kojom prilikom je u ulici Šehida, općina Travnik, izvršeno zaustavljanje i pretres putničkog motornog vozila marke Touareg, kao i vozača A.F. rođen 1989.godine, suvozača A.Č. rođen 1989.godine i putnika u vozilu S.V. rođen 1985.godine, svi iz Sarajeva. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je i oduzeto oko jedan kilogram bijele praškaste materije upakovane u pvc foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed, jedna međunarodna policijska iskaznica, jedna svjetlosno-zvučna policijska signalizacija - “blinkeri”, sredstvo za vezivanje - “lisice”, crna potkapa - “fantomka” i jedan taktički prsluk.

Osumnjičeni lišeni slobode

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Lažno predstavljanje."

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavit će se i u narednom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.