GLOBUS

Na protestima u Moskvi uhapšen ruski opozicioni lider Navaljni

Hapšenje Navaljnija ( AFP)

Piše: J. B.

28.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Protesti u Moskvi. (Foto: AFP)

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni (Alexei Navalny) uhapšen je danas odmah nakon što se pridružio protestnom skupu u Moskvi. 

Policija je Navaljnija ugurala u autobus ubrzo nakon što je stigao na demonstracije u Ulici Tverskaja u centru Moskve, što dokazuje video-snimak sa lica mjesta. 

- Uhapšen sam. Nije važno. Dođite u Tverskaju. Vi ne izlazite radi mene, već radi sebe i svoje budućnosti - napisao je Navaljni nekoliko minuta nakon hapšenja, navode agencije.

Više hiljada ljudi je izašlo na ulice Moskve gdje mašu zastavama i transparentima na kojima piše: ''Ne priznajemo izbore i Putina''.

Podsjećamo, ruska policija upala je ranije danas u kancelariju Navaljnog u Moskvi, nakon što su njegove pristalice počele proteste širom države. 

Protesti su organizirani kako bi pozvali stanovništvo na bojkot predsjedničkih izbora u martu za koje tvrde da će biti namješteni.  

Kako navodi Reuters policija je provalila u kancelariju Navaljnog koristeći brusilicu, uz objašnjenje da provjerava navode da se unutra nalazi bomba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.