BALKAN

Zaharova: Može doći do krvoprolića na Kosovu

Grubi upad komandosa kosovskih policijskih snaga u srpske oblasti na sjeveru tog teritorija 29. septembra, je protivan postojećim sporazumima između Beograda i Prištine

Arhiv

CDM

1.10.2018

Portparol ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova (Maria Zakharova) danas je kazala da je upad kosovskih komandosa u srpske enklave na sjeveru Kosova “provokacija u cilju zastrašivanja Srba” i da je njihovo raspoređivanje moglo da dovede do novog krvoprolića i destabilizacije Balkana.

- Grubi upad komandosa kosovskih policijskih snaga u srpske oblasti na sjeveru tog teritorija 29. septembra, koji je protivan postojećim sporazumima između Beograda i Prištine, predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i vršenja pritiska na Srbiju - poručila je ona, prenose agencije.

Zaharova dodaje da je - takvo neodgovorno ponašanje kosovskih vlasti moglo da izazove novo krvoproliće na Kosovu i da destabilizira balkanski region u cjelini.

- Daljnji pokušaji Prištine da uspostavi kontrolu nad oblastima naseljenim Srbima u tom regionu kroz upotrebu sile raspiruju međuetničke tenzije, čine besmislenim višegodišnje napore međunarodne zajednice u cilju mirnog postkonfliktnog rješenja - zaključila je Zaharova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.