VELIKA BRITANIJA

Nema dalje: Žena koja se udala za sebe prevarila samu sebe

Nakon što se udala za samu sebe prije pet godina Tener je popustila i imala petomjesečnu vezu

Samovjenčanja nisu, kako to mislimo, tako rijetka u Britaniji. Agencije

Avaz.ba

9.3.2020

Za mnoge od nas najgora noćna mora je mogućnost da nas partner prevari. Za Britanku Sofiju Tener (Sophia Tanner) ovo pitanje postaje malo složenije nakon što je otkrila da je prevarila samu sebe.

Prije nego što počnete da preispitujete kako je to moguće, vratit ćemo se u 2015., kada se Tener udala sama za sebe.

Možda je to bilo čak jedno od onih bajkovitih vjenčanja, ipak Tener je ovih dana priznala da možda ta veza i nije toliko savršena. To je shvatila nakon što je sebe prevarila s Ruari Baret, koja je bila sklona mijenjanju partnera, no u vezi sa Sofijom privremeno okrenula monogamiji, pa su se družile više od pet mjeseci. Na kraju, Baret se posvetila istoj stvari te se na kraju kao i Tener udala sama za sebe.

Tener se za samu sebe udala prije pet godina. Agencije

Nadamo se da se ova prevara neće odraziti na brak i završiti razvodom. To bi bila noćna mora za Tener, jer oba partnera imaju isti krug prijatelja.

Sologamija - akt samovjenčanja, češća je pojava nego što mislimo. Možemo tvrditi da je samovjenčanje besmislno, s obzirom na to da su svi ljudi primorani da se oslone na sebe "u dobri u zlu, dok ih smrt ne rastavi", ali gurui za samovjenčanja kažu da njihov način života promovira samoljublje.

Taner o svemu ima svoje mišljenje: 

- Brak sa samim sobom odnosi se na samoljublje. To govori da su lična osjećanja i briga o sebi jednako važni kao i romantični odnosi. To ne znači da odbacujete sve druge smislene veze u svom životu. To znači da odbacujete loše odnose. Kada se oženite samim sobom, kada se obavežete sebi i kada ste odgovorni za svoju sreću, razvod nije opcija - kazala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.