TRAGEDIJA U AMERICI

Tinejdžerica iz Atlante prvi put skakala padobranom i poginula skupa s instruktorom

Nesreću su Džinini roditelji gledali s tla, a tek kasnije su saznali da je riječ o njihovoj kćeri

Džini Triplikati ovo je bio prvi skok. Index.hr

Avaz.ba /Index.hr

17.7.2020

Džina Triplikata (Jeanna Triplicata, 18) nije bila osoba koja voli uzbuđenja, ali je nakon završetka srednje škole odlučila isprobati nešto drugačije i odlučila se na prvi skok padobranom u životu.

I to je završilo tragično. Protekle nedjelje, nakon što je nešto pošlo po krivu prilikom skoka, poginula je zajedno sa svojim iskusnim instruktorom.

Nesreća se dogodila u Atlanti, glavnom gradu američke savezne države Džordžije. Džinini roditelji gledali su s tla, vidjeli su da se padobran vrti u zraku te da nešto nije u redu. Tek kasnije su saznali da je riječ o njihovoj kćeri.

Pokradeni za ostatak života

- Toliko smo se radovali razgovoru s njom nakon što sleti na tlo, toliko smo htjeli čuti njezine doživljaje - prepričava njezin otac Džoi Triplikata (Joey), prenosi CNN.

- Osjećam se kao da smo pokradeni, da smo pokradeni za ostatak života, to je toliko bolno - dodao je Triplikata.

Šerif iz okruga Apson Den Kilgor (Dan Kilgore) obznanio je javnosti da su tinejdžerica iz Njunana i 35-godišnji instruktor Nik Espozito (Nick Eposito) umrli na licu mjesta.

Roditelji su kazali da je bila "posebna". CNN

- Nedugo nakon izlaska iz aviona, primarni padobran se nije otvorio kako treba i došlo je do nekontrolirane vrtnje. Pričuvni padobran otvorio se na vrlo maloj visini, zapravo, nije se uopće otvorio do kraja - kazao je Kilgor.

Šerif je dodao da je Espozito bio iskusan skakač padobranom te zaposlenik tvrtke „Skydive“ Atlanta.

Koliko se rijetko zapravo događaju ovakve tragedije pokazuju brojke. U 2019. godini Sjedinjene Američke Države bilježe 15 smrtnih slučajeva povezanih s padobranstvom od ukupno 3,3 miliona skokova, podaci su Udruženja padobranaca SAD.

Skakanje u tandemu

Skakanje u tandemu, ono što je preminula Triplicata pokušala, još je sigurnije.

Bilježi se jedan smrtni slučaj na 500.000 skokova u tandemu u proteklih deset godina, navodi isti izvor.

Roditelji su preminulu Džinu opisali kao atipičnu tinejdžericu. Kazali su da je bila "posebna" te da im nikada nije radila probleme. Obitelj je pokrenula „GoFundMe“ kampanju kako bi sakupila novac za pogreb.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.