STRAVIČAN PRIZOR

Pojavio se uznemirujući snimak smrti demonstranta u Minsku: Aleksandar gleda krvave grudi i pada

Policija tvrdi da nije pucala

Smrt demonstranta u Minsku. Printscreen Twitter

Piše: Avaz.ba

17.8.2020

Već danima na ulicama Minska proliva se krv demonstranata koji žele da predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ode sa vlasti. Protesti su počeli uoči predsjedničkih izbora u ovoj zemlji, da bi potom bili nastavljeni nakon što je Lukašenko odnio pobjedu na izborima.

Situacija se dodatno pogoršala nakon što je Aleksandar Traikovski (Alexander Taraikovsky) ubijen tokom protesta na ulicama Minska. I dok protivnici Lukašenka tvrde da je Aleksandra upucala policija, vlasti tvrde da nije korišteno smrtonosno oružje na protestima. Zvaničnici, naime, navode da je Traikovski preminuo kada je eksplozivna naprava pala u njegovu ruku. 

Međutim, snimak koji se pojavio ima za cilj da demantuje navode zvaničnika. Na uznemirujućem snimku koji se širi mrežama vidi se kako Aleksandar stoji nenaoružan ispred kordona policije u Minsku. U sljedećem trenutku njegovu bijelu majicu prekriva krvava mrlja u predjelu grudi. Mladić je stigao samo da pogleda kako mu krv lije niz tijelo, potom pada i ostaje nepomično da leži.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.