OTKRIVENI U MEMOARIMA

Tramp je htio napraviti neboder u Moskvi i pokloniti stan Vladimiru Putinu?!

U izjavi za Washington Post, glasnogovornica Bijele kuće, Kayleigh McEnany, napala je Cohenov kredibilitet

Trump i Putin: Jesu li sarađivali. Arhiva

Avaz.ba

6.9.2020

Pohlepa, a ne izdaja, bila je razlog zašto je predsjednik Donald Tramp (Trump) tražio pomoć od Vladimira Putina uoči izbora 2016. godine, napisao je u novoj knjizi Trampov bivši advokat Majkl Koen (Michael Cohen), prenosi Jutarnji list.

Tramp je želio izgraditi neboder od 120 spratova na moskovskom Crvenom trgu, u kojemu bi na trideset spratova bio smješten hotel s pet zvjezdica i spa centar po zamislima Ivanke Tramp, piše "Washington Post" pozivajući se na Koenovu knjigu.

Tramp je namjeravao dati stambeni prostor na vrhu zgrade ruskom predsjedniku Putinu besplatno "kako bi mu se dodvorio", piše Coen, odvjetnik koji je sređivao stvari za Trampa.

- Cijela priča o patriotizmu i izdaji postala je nebitna u njegovoj glavi - Koen piše. 

- Tramp je koristio kampanju da zaradi novac: pa naravno da jest."

Tramp i Putin bili su ujedinjeni u svojoj mržnji prema Hilari Klinton (Hillary Clinton), tvrdi Koen i kaže da je Putin bio ljutit na Klinton zbog toga što je podržala masovne prosvjede protiv njega 2011. godine.

- Ono što izgleda kao tajni sporazum zapravo je samo suglasnost u tome da se na bilo koji način našteti Hilari Klinton, uključujući i miješanjem u američke izbore - što Trampu nije uzrokovalo nimalo nelagode - piše Koen.

Koenova knjiga, "Nelojalan: Memoar" bit će objavljena u utorak.

U izjavi za "Washington Post", glasnogovornica Bijele kuće, Kejli Mekenani (Kayleigh McEnany), napala je Koenov kredibilitet: 

- Majkl Koen je osramoćeni prevarant i odvjetnik izbačen iz odvjetničke komore, koji je lagao Kongresu. Izgubio je sav kredibilitet, i nije čudno to što u svome posljednjem pokušaju nastoji profitirati od laži.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.