CURE NOVI DETALJI

Bil i Melinda Gejts: Otkriveno ko je podnio zahtjev za razvod

Po papirima koje "The Sun" posjeduje, Melinda od Bila ne potražuje nikakvu nadoknadu

Bil i Melinda Gejts. Agencije

Fu. M.

4.5.2021

Vijesti o razvodu Bila (Bill) i Melinde Gejts (Gates) stigle su kao grom iz vedra neba. I nakon početnog šoka, sada svi imaju jedno pitanje - koliko će ovaj razvod koštati?

"The Sun" tvrdi da posjeduju zahtjev za razvod koji je podnijela Melinda (56), u kojima između ostalog Melinda navodi da ona i Bil (65) već žive odvojeno.

- Brak je neopozivo razoren i molimo sud da okonča našu bračnu zajednicu. Naš zajednički život okončan je datuma koji je naveden u ugovoru o razdvajanju - stoji u ovom papiru.

Po svemu sudeći, Melinda i Bil nisu imali nikakav predbračni ugovor.

Po papirima koje "The Sun" posjeduje, Melinda od Bila ne potražuje nikakvu nadoknadu. Bogatstvo Bila Gejtsa, podsjetimo, po posljednjim procjenama iznosi 124 milijarde dolara.

- Nakon mnogo promišljanja i rada na našem odnosu, donijeli smo odluku da okončamo brak. U proteklih 27 godina odgojili smo troje nevjerovatne djece i postavili temelj koji omogućava ljudima širom svijeta da vode produktivne i zdrave živote. Nastavljamo da dijelimo vjeru u tu našu misiju i nastavit ćemo da zajedno radimo u fondaciji, ali više ne možemo da rastemo zajedno kao par u narednoj životnoj fazi. Molimo za poštovanje naše privatnosti dok pokušavamo da uhvatimo pravac u ovom novom životu - glasi zajednička poruka Bila i Melinde objavljena na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.