BIJELA KUĆA

Bajdenova portparolka ima koronavirus

Psaki, koja je vakcinisana, istakla je da je Bajdena posljednji put vidjela u utorak i da je tada nosila masku, prenosi CNN

Portparol Bijele kuće Džen Psaki. Agencije

A. Ka.

1.11.2021

Portparol Bijele kuće Džen (Jen) Psaki, koja je napustila međunarodno putovanje predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) neposredno prije njegovog odlaska, bila je pozitivna na koronavirus nakon što su pozitivan rezultat dobili i članovi njenog domaćinstva, rekla je ona u saopćenju u nedjelju.

Psaki, koja je vakcinisana, istakla je da je Bajdena posljednji put vidjela u utorak i da je tada nosila masku, prenosi CNN.

- U srijedu, u saradnji sa drugim zaposlenima u Bijeloj kući i medicinskim timom, odlučila sam da ne otputujem sa predsjednikom, zbog porodičnih problema, tj. činjenice da je jedan član moje porodice pozitivan na Covid 19. Otada, ja sam u karantinu i testirana sam negativno u srijedu, četvrtak, petak i subotu. Ipak, danas sam dobila pozitivan test - saopćila je ona.

Rekla je da ima blage simptome i da radi od kuće.

- Plan mi je da se vratim na posao nakon negativnog testa i dodatnih 10 dana karantina, kako se zahtjeva u Bijeloj kući - dodala je Psaki.


Objava Psaki na Twitteru. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.