STAO UZ PUTINA

Lukašenko: Zločine u Buči su počinili Britanci

Predsjednik Bjelorusije tvrdi kako posjeduje informacije o tome kako su i kojim vozilima Britanci došli u Buču i šta su uradili

Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko. Agencije

H. J. I.

12.4.2022

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko danas je skupa sa predsjendikom Rusije, Vladimirom Putinom posjetio kosmodrom Vostochny na ruskom dalekom istoku. Tom prilikom je podržao ruski stavu po pitanju negiranja zločina u ukrajinskoj Buči.

Bjeloruski predsjednik je na pres konferenciji nakon posjete kosmodromu na ruskom dalekom istoku poručio da su tvrdnje o ratnim zločinima u Buči, obična psihološka operacija koju su sproveli Englezi.


Lukašenko tvrdi kako posjeduje informacije o tome kako su i kojim vozilima Britanci došli u Buču i šta su uradili. Tvrdio je i da je Rusija odgodila "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini" da bi se desio jak napad na Rusiju.

Ranije su iz Rusije tvrdili kako se zločini u Buči nisu desili te da su snimci sa tijelima na ulici lažirani.

Putin je naglasio da je potrebna jača integracija između Bjelorusije i Rusije i da će se operacija u Ukrajini nastaviti dok ne budu ispunjeni svi ciljevi. Tvrdi i da su optužbe o upotrebi hemijskog oružja u Ukrajini laž kao u Siriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.