OSNIVAČ TESLE

Ilon Mask imao aferu sa ženom svog prijatelja?

Milijarder bio sa suprugom suosnivača Googla Sergejom Brinom

Ilon trenutno ima djevojku, Natašu Baset, sa kojom je od februara. Agencije

A. Č.

24.7.2022

Ilon Mask (Elon Musk) navodno je imao sa aferu Nikol Šanahan (37), suprugom svog dugogodišnjeg prijatelja, milijardera i suosnivača Googlea, Sergerja Brina, piše Daily Mail.

Zbog toga je Sergej u januaru ove godine podnio zahtjev za razvod braka, o čemu su mediji ranije pisali, mada nisu znali povod.

Ova afera je, prema njihovim navodima, dovela do iznenadnog kraja Ilonovog i Sergejevog dugogodišnjeg prijateljstva.

Skup razvod

Kako kažu prijatelji ovog para za The Wall Street Journal, njena romansa sa osnivačem "Tesle" je razlog kraha. Oni dodaju da im je sad jasno i zašto je Ilon često tražio da prespava u prijateljevoj kući.

Inače, nije poznato koliko je romansa Nikol i Ilona trajala, ali dogodila se istog mjeseca kada je on dobio bebu preko surogat majke sa bivšom djevojkom Grimes. Interesantno je da je Mask istog mjeseca u tajnosti dobio blizance sa bivšom izvršnom direktoricom jedne od njegovih kompanija, piše Daily Mail.

Sergej Brin je sedmi najbogatiji čovjek na svijetu, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 93 milijarde dolara, pa će ovaj razvod biti jedan od najskupljih u historiji.


Zajedničko starateljstvo nad kćerkom

Ipak, Sergej nije otkrio zbog čega želi da se razvede od Nikol, već je samo naveo da su u pitanju "nepomirljive razlike". 

Suosnivač Googlea je tražio zajedničko starateljstvo nad kćerkom koju su dobili 2018. godine, a navodno je pokušavao da sakrije istinu od javnosti kako njegova kćerka ne bi bila žrtva uznemiravanja.

Podsjećamo, prijateljstvo dva milijardera trajalo je godinama, a 2008. godine, Sergej je dao 500.000 dolara kao podršku finansiranju kompanije "Tesla", u vrhuncu finansijske krize.

Ilon trenutno ima djevojku, Natašu Baset, sa kojom je od februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.