DONIJELA ODLUKU

Dvojnica Elizabete: Iz poštovanja prema preminuloj kraljici odustaje od dosadašnjeg posla

Novinarima je rekla da je sretna što izgleda poput britanske kraljice

Meri Rejnolds prvi je put je postala kraljičina dvojnica 1988.. Agencija

Z. K.

10.9.2022

Dvojnica kraljice Elizabete rekla je da je "iz poštovanja" prema najdugovječnijoj britanskoj monarhinji koja je umrla u četvrtak odlučila odustati od dosadašnjeg posla nakon 34 godine, ali će i dalje čuvati svoju "kraljičinu" odjeću u znak sjećanja na ženu koju je osjećala kao člana porodice.


Pojavljivala se na televiziji i filmu

Meri Rejnolds (Mary Reynolds, 89), koja živi u Epingu u Eseksu, prvi je put je postala kraljičina dvojnica 1988., no zapravo su joj prvi put rekli da izgleda kao monarhinja još kad je imala 17. godina.

Pojavljivala se na televiziji i filmu, a među nekima od njenih istaknutih trenutaka su glavna uloga u komediji Bullseye iz 1990. s pokojnim Sir Rodžerom Murom (Roger Moore), kao i pojavljivanje u seriji Doctor Who u povodu 25. godišnjice prikazivanja, koja se obilježavala 1988. godine.

Rejnolds je novinarima rekla da je sretna što izgleda poput britanske kraljice, ali je, nakon Elizabetine smrti, odlučila odustati od dosadašnjeg posla iz poštovanja prema monarhinji. Kazala je i da je ta odluka čini jako tužnom.

- Upravo sam preselila u novu kuću. Imam dvije pune kutije šešira i upravo sam se dovinula kamo ću ih spremiti, a onda sam shvatila da mi više neće trebati – rekla je Rejnolds.


Odjevna kombinacija

Kazala je da će vjerovatno zadržati sve svoje „kraljičine“ odjevne kombinacije jer su toliko dugo dio njenog života.

Prisjećajući se trenutaka iz svoje karijere kazala je da su ljudi svakojako reagirali kad bi je vidjeli, misleći nakratko da je doista britanska kraljica. Najčešće su od nje tražili zajedničku fotografiju.

Premda nikad nije upoznala kraljicu Elizabetu Rejnolds kaže da je uvijek pratila sve važnije događaje u kraljičinu životu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.