INTENZIVNI NAPADI

Širom Ukrajine odjekuju eksplozije, Rusi lansirali 40 krstarećih projektila

Usljed udara na kritične infrastrukturne objekte, dio glavnog grada je odsječen, napisao je Kličko

Rusi napali infrastrukturne objekte u Kijevu. Twitter

E. Ć.

31.10.2022

Širom Ukrajine od jutros odjekuju eksplozije, javljaju ukrajinski zvaničnici. Navode da Rusi od jutros izvode intenzivne napade na kritičnu infrastrukturu Kijeva.

Najmanje tri eksplozije odjeknule su u glavnom gradu Ukrajine, a kako je naveo savjetnik Zelenskog Anton Geraščenko Rusi su ispalili 40 krstarećih projektila. 

Iznad nekoliko lokacija u Kijevu vidi se dim, a o svemu se oglasio i gradonačelnik Vitalij Kličko koji je potvrdio da su pogođeni infrastrukturni objekti.

- Usljed udara na kritične infrastrukturne objekte, dio glavnog grada je odsječen. U nekim područjima nema vodosnabdijevanja. Inženjeri rade kako bi uspostavili snabdijevanje  strujom nakon što je oštećeno energetsko postrojenje koje omogućuje struju za oko 350.000 kućanstava u Kijevu. Činimo sve što je moguće kako bismo stabilizirali situaciju što je prije moguće - napisao je Kličko.

Rohit Kačro, urednik britanskog ITV-a, objavio je snimak nastalu nakon jutrošnjeg ruskog raketnog napada na Kijev. Snimka je nastala u centru grada nakon što je ekipa ITV-a čula osam jakih eksplozija te prikazuje stup dima koji se diže nad gradom.

Ukrajinski zvaničnici su objavili da je i jugoistočna regija Zaporožja jutros došla na udar ruskih projektila, koji su pogodili kritične energetske objekte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.