LIDERI DVIJE ZEMLJE

Putin i Lukašenko se sastali dvaput u 24 sata, evo šta je razlog

Iako smo stalno u kontaktu, s vremena na vrijeme iskrsnu neki problemi pa se s njima moramo pozabaviti i donijeti potrebne odluke kako bismo ih riješili na učinkovitiji način, rekao je Putin

Sa održanog susreta. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

27.12.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom (Alexandar Lukashenko) dva puta u posljednja 24 sata kako bi "finalizirali mnoga pitanja", izvijestila je bjeloruska državna novinska agencija Belta. 

Sastanci su održani u Sankt Peterburgu, jutros tokom doručka u Ruskom muzeju, kao i na neformalnom samitu (summitu) Zajednice neovisnih država (CIS) sinoć, javlja agencija.

- Jučer smo razgovarali o mnogim temama ne samo uz čaj, nego i kasno navečer kad smo se vraćali kući. Ponekad su potrebne godine da neke države rasprave toliko stvari u tako kratkom vremenu. U međuvremenu smo navečer stavili mnogo točaka na i, nastavljajući naš minski dijalog, jer se uglavnom radilo o ekonomiji - rekao je Lukašenko.


Putin je jutros pozvao Lukašenka na doručak kako bi razgovarali o "bilateralnim odnosima" i drugim važnim pitanjima, izvijestila je Belta.

- Iako smo stalno u kontaktu, s vremena na vrijeme iskrsnu neki problemi pa se s njima moramo pozabaviti i donijeti potrebne odluke kako bismo ih riješili na učinkovitiji način - rekao je Putin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.