UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski: Moramo biti spremni na granici s Bjelorusijom

Razgovarali smo o zaštiti državne granice, stanju na granici s Bjelorusijom i mjerama protiv subverzivnih aktivnosti na tom području, rekao je Zelenski

Zelenski: Razgovarali smo o zaštiti državne granice. PRINTSCREEN / TELEGRAM

A. O.

11.1.2023

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) izjavio je da ta zemlja mora biti spremna na granici sa ruskom saveznicom Bjelorusijom, iako iz susjedne države za sada stižu tek "snažne" izjave.

Zelenski je tokom posjete području Lavova razgovarao s tamošnjim dužnosnicima o sigurnosnoj situaciji na sjeverozapadu Ukrajine i zaštiti granice.

- Razgovarali smo o zaštiti državne granice, stanju na granici s Bjelorusijom i mjerama protiv subverzivnih aktivnosti na tom području - rekao je Zelenski.

Njegov ured je objavio snimak sastanka za koordinaciju te saopćio da je predsjednik također učestvovao na svečanosti u znak sjećanja na ukrajinske vojnike koji su poginuli u bitci odmah nakon početka ruske invazije u veljači. Zelenski na Telegramu nije komentirao žestoke sukobe koji su u toku na istočnom ratištu nakon što je ukrajinska vojska odbacila ruske tvrdnje o kontroli Soledara, grada poznatog po rudnicima soli.

Rano jutros paravojna skupina Wagner potvrdila je da je osvojila taj grad, ali Serhij Čerevatji, glasnogovornik istočnog vojnog zapovjedništva, za ukrajinsku televiziju rekao je da ukrajinske snage nisu dopustile ruskoj vojsci da probiju njihovu prvu liniju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.