BIVŠI RUSKI PREDSJEDNIK

Medvedev: Japanski premijer lupeta gluposti o Rusiji, trebao bi izvesti harakiri

Ovo je toliko monstruozna sramota da paranoju oko nuklearnih planova naše države neću ni komentirati, poručio je Medvedev

Medvedev: Lupeta gluposti. Twitter

A. O.

14.1.2023

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev (Dmitry) optužio je danas japanskog premijera Fumija Kišidu (Kishidu) za podložnost Sjedinjenim Državama i sugerirao da bi trebao izvršiti ritualno samoubistvo.

Japanski premijer je posjetio Vašington (Washington) kako bi ojačao savezništva Japana i SAD-a nasuprot sve većim izazovima iz Kine, a upozorio je i da Rusija ne smije koristiti nuklearno oružje u Ukrajini.

Snažno protivljenje

- Snažno se protivimo bilo kakvim jednostranim pokušajima mijenjanja statusa quo silom ili prisilom, bilo gdje u svijetu - navodi se u zajedničkoj izjavi.

- Ovo je toliko monstruozna sramota da paranoju oko nuklearnih planova naše države neću ni komentirati. Razmislite o tome. Šef japanske vlade u ponižavajućem, lojalnom zanosu lupeta gluposti o Rusiji. Izdao je sjećanje na stotine hiljada Japanaca koji su stradali u nuklearnom napadu na Hirošimu i Nagasaki - napisao je Medvedev na Telegramu.

Rekao je i da je Kišida Amerikancima "samo sluga" te da "sluge ne mogu biti hrabre".

Žaliti Japance 

- Ostaje nam samo žaliti Japance. Uostalom, takva se sramota može oprati samo počinjenjem seppukua (op.a. ritualno samoubistvo) odmah na idućoj sjednici njihove vlade. Iako, koncept časti u ovoj generaciji japanskih vazala nije uobičajen - napisao je Medvedev.

Seppuku je ritualno samoubistvo pripadnika japanskog ratničkog sloja i velikaša, poznatiji pod nazivom harakiri (jap., od hara: utroba i kiri: ubod, prema kiru: ubosti).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.