TELEFONSKA VEZA

Blinken i Kuleba razgovarali pred samit NATO-a

Imao sam važnu raspravu sa ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmytrom Kulebom danas uoči ovosedmičnog samita NATO-a, napisao je Blinken

Blinken i Kuleba: Raniji susret. U.S. Embassy in Ukraine

FENA

10.7.2023

Američki državni sekretar Antony Blinken i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba rekli su kasno u nedjelju da su razgovarali putem telefona o ovosedmičnom samitu NATO-a i kontraofanzive kampanji Kijeva da povrati zemlju koju je zauzela Rusija, prenosi Reuters.

- Imao sam važnu raspravu sa ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmytrom Kulebom danas uoči ovosedmičnog samita NATO-a - napisao je Blinken na Twitteru.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller rekao je u odvojenom saopćenju da su dvojica diplomata razgovarali i o "napretku u ukrajinskoj kontraofanzivi".

Kuleba je na Twitteru naveo da se razgovor vodio o tome da se razrade detalji uoči samita NATO-a koji počinje u utorak u Vilniusu.

- Imao sam produktivan razgovor sa sekretarom Blinkenom uoči Vilniusa - poručio je Kuleba na Twitteru.

- Dok je preostalo još 48 sati, radimo na tome da njegove konačne odluke budu pobjedničke za sve: Ukrajinu, NATO i globalnu sigurnost - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.