RODNO NEUTRALNI

Guverner Sankt-Peterburga tvrdi: Naši vojnici su vidjeli WC-e u ukrajinskim školama i shvatili za šta se borimo

Oni koji su s mitraljezima prošli kroz ukrajiniziranu verziju Donbasa dobro razumiju za što se borimo - naveo je

Guverner Sankt-Peterburga s generalima. X

D. H.

15.1.2024

 Guverner Sankt-Peterburga Aleksander Beglov kaže da su ruski vojnici vidjeli "rodno neutralne WC-e" u ukrajinskim školama i stoga "jako dobro razumiju za što se Rusija bori". Beglov je na svom Telegram kanalu napisao da je posjetio vojnike u bolnici i čestitao im Novu godinu.

Duša mu se "rastopila"

- Duša mi se rastopila u toj komunikaciji, gdje se savršeno razumijemo. S borcima je lakše razgovarati o političkim temama. Oni koji su s mitraljezima prošli kroz ukrajiniziranu verziju Donbasa dobro razumiju za što se borimo - naveo je, prenosi neovisni ruski medij Meduza.

Kaže da je razgovarao s vojnicima o njihovoj budućnosti

- Ovim momcima, koji su umjesto u dvije prostorije - za djevojčice i dječake, u školama zatekli tri prostorije - za djevojčice, dječake i rodno neutralne, nema potrebe objašnjavati za koje vrijednosti se borimo - nastavio je.

- Razgovarali smo malo o budućnosti, o mogućnostima. Zapisao sam nekoliko zahtjeva. Obećao sam dovesti paraolimpijce u bolnicu kako bi vojnici, ako žele, mogli s njima porazgovarati o početku sportske karijere. Siguran sam da ako u naše momčadi dođu momci sa svojom energijom, izdržljivošću i timskim duhom, bit ćemo nepobjedivi - zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.