RUSKI PREDSJEDNIK

Putin je bijesan i tvrdi: Ukrajina pokušava omesti predsjedničke izbore u Rusiji

Takvi zločini neće ostati nekažnjeni, izjavio je Putin tokom obraćanja članovima ruskog Vijeća sigurnosti

Putin: Najavio kazne. AP

E. Ć.

15.3.2024

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će Ukrajina biti kažnjena za pokušaj ometanja ruskih predsjedničkih izbora granatiranjem civilnih ciljeva na ruskom teritoriju i korištenjem 2.500 naoružanih vojnika u pokušaju probijanja ruskih granica.

Putin je, obraćajući se članovima ruskog Vijeća sigurnosti, koje uključuje vojne i špijunske šefove, kao i najmoćnije civilne čelnike u državi, rekao da takvi zločini neće ostati nekažnjeni, prenosi Reuters.

- Kako bi poremetio proces glasovanja i zastrašio ljude, barem u pograničnim područjima, kijevski režim pokušava izvesti niz kriminalnih akcija. Udaraju na civilna naselja u Rusiji - izjavio je Putin.

On je rekao da su bila četiri napada na regiju Belgorod i jedan napad na regiju Kursk od strane naoružanih ukrajinskih zastupnika koji broje oko 2.500. Rekao je da su imali 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Putin je rekao da je oko 60 posto vojnika koje je podržavala Ukrajina ubijeno i da je izgubljena polovica njihovih oklopnih vozila.

- Siguran sam da će naš narod, narod Rusije, na ovo odgovoriti još većom solidarnošću. Koga su odlučili zastrašiti? Ruski narod - poručio je Putin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.