PRILIKOM POSJETE IZRAELU

Bivša ambasadorica SAD u UN-u posjetila izraelsku vojsku i na granati napisala: “Dovršite ih!”

U objavi se vidi kako Hejli, inače bivša američka ambasadorica pri UN-u, na granati ispisuje poruku "dovršite ih"

Niki Hejli. Platforma X

Anadolija

29.5.2024

Bivša kandidatkinja unutar Republikanske partije u utrci za kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Niki Hejli (Nikki Haley), prilikom posjete Izraelu, na jednoj od granata je napisala poruku "dovršite ih", prenosi Anadolija.

Nekoliko fotografija Hejli prilikom posjete sjevernom dijelu Izraela objavio je bivši izraelski ambasador u Ujedinjenim nacijama (UN) Danny Danon putem društvenih mreža.

U objavi se vidi kako Hejli, inače bivša američka ambasadorica pri UN-u, na granati ispisuje poruku "dovršite ih".

Hejli, inače poznata po bezrezervnoj podršci Izraelu, više nije u utrci za predsjedničke izbore ove godine, nakon što nije dobila dovoljnu podršku republikanaca, u odnosu na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Od početka izraelskih napada 7. oktobra prošle godine više od 36.100 Palestinaca ubijeno je u Gazi, uglavnom žena i djece, uništen je veći dio infrastrukture, a napadi i izraelske blokade doveli su do humanitarne katastrofe.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.