UŽASAN ZLOČIN

Novi stravičan slučaj potresao Balkan: Djevojka pretučena nasmrt, tijelo spakovano u kofer i bačeno

Tijelo je pronađeno na jednom parkingu u stambenom kompleksu

Tijelo pronađeno na parkingu. ebihoreanul.ro

N. H.

14.6.2024

Novi stravičan je potresao Balkan, nakon što je otkriveno tijelo 31-godišnje djevojke koja je pretučena nasmrt, a tijelo potom spakovano u kofer i bačeno. 

Jezivo ubistvo se dogodilo u Oradei u Rumuniji, a tijelo je pronađeno na jednom parkingu u stambenom kompleksu.

Istragom je utvrđeno da su ubijena djevojka i njena sestra bile primorane na prostituciju, a navodno je u cijelu priču umiješan i poznanik iz njihovog sela. Vjeruje se da je djevojka ubijena "jer nije dovoljno zarađivala". 

Policija je uhapsila troje osumnjičenih zbog sumnje da su dio lanca prostitucije u Oradei, a sumnja se da su u gradu imali dva stana, gdje su ubijenu djevojku primoravali da se prostituiše. 

Upravo je u jednom od tih stanova djevojka i pretučena nasmrt. 

Vjeruje se da su je udarali dok je nisu ubili, a onda po nalogu šefa tijelo spakovali u kofer i ostavili na parkingu stambenog kompleksa na drugom kraju grada. 

Šef lanca prostitucije je znao da su sestre lošeg materijalnog stanja, zbog čega ih je prevario i trgovao njihovim tijelima. Mlađa sestra ubijene djevojke se nalazi u bolnici, pošto je također krvnički pretučena.

Prema navodima tužilaštva, vjeruje se da su dve sestre bile čak prinuđene i da prodaju očevu kuću i uzmu kredit. Roditelji dvije devojke su prije dvije godine s njima izgubili svaki kontakt. Nije poznato da li su pokušavali da ih pronađu.

Prema navodima medija, jedan od troje osumnjičenih je na saslušanju priznao zločine.

Navodno se ubistvo dogodilo prilikom "kažnjavanja" dvije sestre, jer više prostitucijom nisu zarađivale dovoljno novca. Starija sestra je u stanu podlegla povredama. Mlađu je spasila policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.