LIČNOST DANA

Neuništiva volja

U 42. godini postao evropski prvak KOK u superteškoj kategoriji

Poturak: Izuzetna karijera. Arhiv

A. Ču.

5.7.2019

Kada jedan od najboljih bh. sportista iz borilačkog svijeta Dževad Poturak nekog pobijedi to je ravno senzaciji. Dva su razloga. Prvi jer s 42 godine još rijetki ikoga u bilo kojem sportu mogu pobijediti, a da nisu golmani, a drugi je operativno-tehničke prirode.  

U posljednjem njegovom slučaju ovaj drugi njegovu pobjedu nad njemačkim borcem albanskog porijekla Dritajem Barjamajem u Sarajevu na prestižnom borilačkom eventu „King of Kings“ čini značajnijom i vrednijom.

Zašto? Jer čitava organizacija u protekla dva i po mjeseca pala je na Poturka i njegove saradnike, pa dok na jednoj strani krvariš kako da sve na kraju bude dovedeno pod konac, na drugoj kosti sebi lomiš i znoj proljevaš kako bi bio spreman da se u borbi ne obrukaš. Na dva flora treba ordinirati.

Zato se Dževad Poturak, 42-godišnji kikbokser i K-1 borac čelične volje, danas, kao evropski prvak KOK u superteškoj kategoriji, vjerovatno osjeća lakšim za jedno stotinjak kilograma tereta koji je nosio na leđima u posljednje vrijeme.

Poturak je u svojoj karijeri imao mnoštvo vrhunskim mečeva, između ostalog i na K-1 „World Grand Prixu 2012“ finalu u Zagrebu gdje se borio s najboljim tadašnjim borcima na svijetu, ušavši u polufinale nakon pobjede nad Sergejom Laščenkom. Rođen je 20. septembra 1977. ali vjerovatno ima snage i volje za još koju borbu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.