LIČNOST DANA

Milomir Marić: Bijednik

Voditelj srbijanske Happy televizije nastavlja vrijeđati bošnjačke žrtve

Marić: Novinarsko dno. Arhiv

Piše: D. H.

25.2.2021

Od voditelja srbijanske Happy televizije Milomira Marića teško da nas još nešto može iznenaditi. Radi se o svojevrsnoj personifikaciji profesionalnog i ljudskog besramlja. Marić predano postavlja nove granice moralnog i novinarskog dna, jer dno je uvijek tamo gdje je on, a iz dana u dan uspijeva dostići nove dubine.

Uspio je kreirati najprimitivniji rijaliti šou u zaista žestokoj konkurenciji, a za ratne zločince otvoriti svojevrsni televizijski hotline u svojim mnogobrojnim emisijama u kojima redovno gostuju. Ko se još ne sjeća javljanja iz zatvora osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, zbog čega je i Haški tribunal vodio istragu, optuživanja profesora Sinanija da ima “sumnjivo prezime” ili vrijeđanja žrtava u Srebrenici?

Ipak, da uvijek može niže, Marić je pokazao prilikom intervjua sa režiserom “Dare iz Jasenovca” Predragom Antonijevićem.

Marić je, uz odobravanje gosta, izjavio da je zloglasni koncentracioni logor Omarska bio svojevrsno odmaralište iz kojeg su zatočeni Bošnjaci mogli izlaziti kad su htjeli i da su fotografije izgladnjelih logoraša koje su obišle svijet primjer propagande protiv Srba, jer su te logoraše poslije “nahranili i vodali po cirkusu”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.