LIČNOST DANA

Petr Čeh: Nova odbrana legende

Zajedno s navijačima Čelzija bio na protestima protiv osnivanja Superlige

N. Demirović

Čeh: Još jednom pokazao veličinu

Foto: Agencije


Mnogi su se protiv osnivanja lige bogatih u fudbalu pobunili statusima na društvenim mrežama, ali on je bio tamo gdje su oni kojima je fudbal najbitniji. Petr Čeh (Cech), legendarni češki golman, našao se na ulicama Londona s pristalicama Čelzija, kojima je kao golman znao donijeti mnogo radosti.

Nekada je odbrane nizao na golu, a sada je, zajedno s običnim ljudima, branio fudbal. Bila je to nova odbrana legende na mjestu odakle se zakotrljala lavina koja je definitivno urušila ideju o Superligi za bogate.

Danas tehnički savjetnik Čelzija pokazao je kako još u tom sportu postoje ljudi kojima je fudbal ispred svega. Igra se za novac i za prihode, ali ono što je sport nikako se ne smije zaboraviti, jasno je potvrdio Čehov potez.

Petr Čeh rođen je 22. maja 1982. u češkom Plzenu. Seniorsku karijeru počeo je u Bišanu, odakle je otišao u Spartu iz Praga. Potom je nosio dres francuskog Rena, odakle je stigao u Čelzi. Tu je igrao devet godina, pa prešao u Arsenal. Za reprezentaciju Češke branio je 124 puta.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Smail Prevljak: Het-trik za 25 minuta
LIČNOST DANA
Dževdet Čamdžić: Komandir za primjer
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na