LIČNOST DANA

Namka Bradarić: Volja za životom

Jedna je od osnivačica udruženja koje u zajedničkoj borbi okuplja žene s malignim oboljenjima

Piše: Al. B.

28.10.2021

Bradarić: Snaga duha i volja za životom ključni su u borbi. Arhiv

Žene Maglaja oboljele od tumora dojke i drugih malignih oboljenja osnovale su udruženje kako bi u teškoj i dugoj borbi za život, osim vlastitih porodica, imale i jedna drugu za podršku u teškim danima. Sve njih od ovog oktobra, mjeseca borbe protiv raka dojke, okuplja „Snaga žene“, udruženje koje će finansirati vlastitim članarinama jer, kako su poručile, zajedno su jače.

Na čelu Skupštine je Namka Bradarić, hrabra žena koja kaže da su snaga duha, volja za životom i vjera u Boga, sebe i svoju porodicu, ključni u borbi s opakom bolešću. I upravo zahvaljujući snazi kojom se treba pomiriti s dijagnozom te volji da se ostane jak i vjeri da će pobijediti i živjeti, mnoge od oboljelih žena već godinama istrajavaju, bore se i žive, radujući se svakom novom danu s porodicom, odrastanju i uspjesima njihove djece.

Zbog toga hrabre žene Maglaja, osim od Centra za socijalni rad, koji im je osigurao prostorije, osim svakodnevne podrške ljekara, trebaju i zaslužuju pomoć i s drugih adresa. Jer svako iskušenje zajedno će lakše prebroditi, a svojim će iskustvom mnogima pomoći da shvate značaj redovnih samopregleda i posjeta ljekaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.