KOMENTAR DANA

Nafaka od "pet glava"

Političari su još jednom brutalno ponizili građane ove zemlje

Političari su još jednom brutalno ponizili građane ove zemlje. Arhiva

Piše: Ema Maslo

1.7.2022

U subotu se sve zatreslo zbog Parade ponosa, pa je onda izbila ću*a ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, da bi nakon toga gomila SDA-ovaca ispred ove ustanove saopćila da je tu bilo i spolnog općenja s voćem i povrćem. A onda novi dan, nova nafaka u ovoj našoj lijepoj Bosni i Hercegovini, naravno, u režiji naših političara.

Usvajanjem budžeta za 2022. godinu na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povećane su plaće ministrima i parlamentarcima za 500 KM, a onda su ih jučer i delegati u Domu naroda podržali.

Teška su vremena, ipak, jer danas za milion maraka možeš mnogo manje kupiti nego prošle godine, poruka je s ove dvije sjednice vladajućih političara građanima koji, u većini, na mjesečnom nivou žive od iznosa koji je ekvivalentan njihovom povećanju plaća.


Ema Maslo. Avaz

Političari su još jednom brutalno ponizili građane ove zemlje, jer dok sebi povećavaju ionako basnoslovne cifre, mnogi radnici u BiH muku muče s malim ili neisplaćenim plaćama, neuplaćenim doprinosima, neuvezanim radnim stažom, namučeni silom poslodavaca koji su često pod okriljem istih političara...

I dok običan građanin brine kako preživjeti, bahata vlast im još ispire mozak nebulozama da su to uradili da bi više davali u humanitarne svrhe.

Kako god, to treba prihvatiti i donositi odluke. Hoće li ovo biti godina u kojoj će se konačno građani izboriti da žive život dostojan čovjeka u ovoj napaćenoj zemlji, da radnici žive od svog rada ili će se spakovati kofere i ne samo otići nego pobjeći iz ovoga čemera, saznat ćemo već u oktobru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.