KOMENTAR DANA

Sky zvijezde Tužilaštva

Kako bi se spasili Vojkovića, ali i dugogodišnje robije – pjevaju. Posljednji u nizu je Denis Stojnić

“Pjevača” u “Sky zvijezdama” Tužilaštva svaki dan sve više. Ilustracija

Piše: Miralem Aščić

2.11.2022

Ako ćeš pričati, umjesto Vojkovića, ideš u kućni pritvor. Sjediš kod kuće, ne izlaziš nigdje, ali si u toplom, možeš na balkon, sam u toalet, nema zatvorskih čuvara, nema kriminogenih osoba... Možeš face to face razgovarati samo s članovima porodice. Zatvoren si, ali u svom domu. Nisi barem u pritvoru...

Eto, tako ustvari izgleda kućni pritvor za one koji pristanu na saradnju s Tužilaštvom BiH u vezi s istragom o Sky aplikaciji.

A kućnog pritvora nema bez pjevanja. Tako da je “pjevača” u “Sky zvijezdama” Tužilaštva svaki dan sve više. Kako bi se spasili Vojkovića, ali i dugogodišnje robije – pjevaju.

Posljednji u nizu je Denis Stojnić. I on je odlučio, nakon sedam sati davanja iskaza, propjevati.

Prije njega propjevao je njegov kum i narkodiler Elvis Keljmendi. Keljmendi je pjevao, pa je Stojnića zavalio.

Ali propjevao je i inspektor MUP-a KS Adis Prašović. Također, u Tužilaštvu je propjevao i Fahrudin Gačanović, državni policajac i uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

On je bivši pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prije ti mjeseca pristao je na saradnju s Tužilaštvom i Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Jedno im je svima zajedničko, kako oni pjevaju, druge osobe s kojima su sarađivali strahuju.

Nakon pjevanja Keljmendija pao je Amer Selak, pao je Stojnić, nakon pjevanja Gačanovića pao je advokat Admira Arnautovića Šmrka Zlatko Ibrišimović…

Međutim, nakon što je propjevao Stojnić pitanje je po koga će sada doći policija u Federalnu upravu policije, Tužilaštvo Kantona Sarajevo, MUP KS, ali i Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA).


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.