LIČNOST DANA

Reuf Karabeg: Osvjetlao obraz BiH

Ne može biti bolje od shvatanja da činiš dobru stvar za svoju državu, kazao dr. Karabeg

Dr. Karabeg u sredini s certifikatom Ginisa. Printscreen

10.5.2023

Da u našoj zemlji ima uspješnih ljudi koji Bosnu i Hercegovinu rado promoviraju po cijelom svijetu, dokaz je prof. dr. Reuf Karabeg, predsjednik Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH. Dr. Karabeg je, sa suprugom Amelom, bio jedini iz BiH koji je prisustvovao Kongresu ICOPLAST-a u Dubaiju, a koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Osim što je Kongres ICOPLAST-a, koji je uspio okupiti najveći broj plastičnih hirurga iz 89 zemalja, ušao u Ginisovu knjigu rekorda, zahvaljujuću dr. Karabegu, koji je bio tamo, i naša zemlja je upisana u ovu slavnu knjigu. Zahvaljujući dr. Karabegu, sada se možemo pohvaliti da naziv naše zemlje neće biti zaboravljen.

Iako smo mala država, našli smo svoje mjesto među slavnim i uspješnim imenima drugih zemalja, a sve zahvaljujući doktoru Reufu Karabegu, koji ne odustaje od toga da svoju domovinu prikaže u najboljem svjetlu, kako kao narod tako i sa stručne strane.

- Ne može biti bolje od shvatanja da činiš dobru stvar za svoju državu, pacijente, struku i nauku - istakao je prof. dr. Reuf Karabeg.

Dr. Karabeg izabran je za predsjednika Komiteta za profesionalne standarde ICOPLAST-a, najveće svjetske asocijacije nacionalnih udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga. Dokument je potpisan od predsjednika ICOPLAST-a prof. dr. Roda Kutera (Cooter).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.