LIČNOST DANA

Lautaro Martinez: Junak Intera

Argentinac postigao dva gola u finalu Kupa Italije

Martinez: Veliki jubilej. Twitter

26.5.2023

Argentinski napadač Lautaro Martinez bio je junak Intera u pohodu na trofej italijanskog Kupa. „Nerazuri“ su nakon preokreta trijumfirali protiv Fiorentine (2:1), a oba gola dao je Lautaro Martinez.

I dok su ostalim fudbalerima Intera bile „teške noge“, Martinez je bio raspoložen i postigao je dva sjajna pogotka. Da stvar bude bolja, Argentinac je pogocima protiv Fiorentine došao do velikog jubileja – 100. i 101. gola u crno-plavom dresu.

Popularni „El Toro“ bit će glavna uzdanica Intera i u velikom finalu Lige prvaka, a u slučaju da dođe do „ušatog trofeja“, postao bi 12. igrač koji je uspio osvojiti najelitnije evropsko klupsko takmičenje i Svjetsko prvenstvo u istoj sezoni.

Prije njega to su uspjeli Franc Bekenbauer (Franz), Paul Britner (Breitner), Sep Majer (Sepp Meier), Hang-Georg Švarcenbek (Schwarzenbeck), Gerd Miler (Muller), Uli Henes (Hoeness), Jup Kapelman (Jupp Kapellman), Kristijan Karambeu (Christian), Roberto Karlos (Carlos), Sami Kedira (Khedira) i Rafael Varan (Raphael Varane).

Lautaro Martinez je rođen 22. avgusta 1997. godine. Karijeru je počeo u argentinskom Rasing klubu, iz kojeg je 2018. stigao u Inter. Za milanski tim je odigrao 235 utakmica i postigao 101 pogodak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.