IZVJESTILAC EU PARLAMENTA

Picula: Manjinska vlada u Crnoj Gori bi trebala da bude funkcionalnija

On je rekao da Vlada treba da ima jasan program koji će doprinijeti ne samo ubrzanju puta ka EU, već i rješavanju nagomilanih problema

Tonino Picula. Agencije

E. Ć. / Srna

26.4.2022

Manjinska vlada u Crnoj Gori trebala bi da bude funkcionalnija i da ima izraženiju podršku parlamenta, smatra izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula.

- Očekujem da se možda izbjegnu neke greške koje su karakterisale rad crnogorskih institucija u prethodnom periodu, u prethodnih godinu i po - naveo je Picula.

On je rekao da Vlada treba da ima jasan program koji će doprinijeti ne samo ubrzanju puta ka EU, već i rješavanju nagomilanih problema, te izrazio nadu da će za godinu dana, koliko je sama sebi dala rok, napraviti neke iskorake, prenose crnogorski mediji.

Kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora EU za stabilizaciju i pridruživanje Vladimir Bilčik rekao je da je Crna Gora na pravom putu i da je i dalje predvodnik u pristunim pregovorima.

Bilčik smatra realističnim da će do 2024, za kada su zakazani evropski izbori i redovni izbori u Crnoj Gori, ta zemlja biti mnogo bliža članstvu u EU.

Poslanici klubova nove većine u crnogorskom parlamentu zakazali su za 28. april sjednicu Skupštine Crne Gore na kojoj će biti birana manjinska vlada.

Do sada nije bila praksa da grupa poslanika zakazuje sjednicu parlamenta, a taj potez je uslijedio nakon što je sjednicu odbio da zakaže Strahinja Bulajić (DF), koji je nakon smjene Alekse Bečića (Demokrate) rukovodio parlamentom kao prvi potpredsjednik. Da zakaže sjednicu odbila je i potpredsjednik parlamenta Branka Bošnjak (Pokret za promjene).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.