PORUKA IZ KREMLJA

Rusija smatra zahtjeve Kosova neutemeljenim: Apsolutno podržavamo Srbiju

Peskov je istakao da je pogoršanje sukoba za sada izbjegnuto, ali da je ta situacija samo odgođena za mjesec dana, te da je vrlo važno pokazati razboritost sa svih strana

Peskov: Odnosi Rusije i Srbije saveznički i vrlo iskreni. Anadolija

E. Ć.

1.8.2022

O dešavanjima na Kosovu oglasila se i Rusija koja je navela da zahtjeve Kosova smatra neutemeljenima i da podržava Beograd.

- Apsolutno podržavamo Srbiju. Mi smo uz kosovske Srbe, smatramo da su to apsolutno nerazumni zahtjevi - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov (Dmitry) o odluci vlade Kosova da uvede zabranu ulaska na Kosovo s dokumentima Srbije.

Peskov je istakao da je pogoršanje sukoba za sada izbjegnuto, ali da je ta situacija samo odgođena za mjesec dana, te da je vrlo važno pokazati razboritost sa svih strana.

- Naravno, vjerujemo da one zemlje koje su priznale Kosovo i koje su jamci trebaju iskoristiti sav svoj utjecaj kako bi upozorile kosovske vlasti da ne poduzimaju bilo kakve nepromišljene korake koji bi mogli dovesti do daljnje eskalacije - izjavio je Peskov koji je odnose Rusije i Srbije nazvao savezničkim i vrlo iskrenim.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.