PRIJAVIO GA POLICIJI

Splitskog dogradonačelnika komšija udario šakom u glavu

Osoba od prije poznata hrvatskom pravosuđu zbog provala i narkotika zlostavljala je svoju ženu/curu, naveo je Ivošević

Bojan Ivošević. FACEBOOK

A. O.

5.9.2022

Veoma neugodnu situaciju dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević doživio je u subotu, 3. septembra.

Naime, policiji je prijavio komšiju koji ga je, nakon što su se poriječkali, udario šakom.

Sve je završilo tako da je morao krivično prijaviti nepoznatu osobu zbog prijetnje.

Ivošević je zaradio lakše povrede glave te je zatražio pomoć u KBC-u Split, a o svemu se oglasio i na svom Facebook profilu. Tvrdi da je svemu kumovalo porodično nasilje.


Objava na Facebooku. PRINTSCREEN

- Ovu subotu u kući do moje dogodilo se porodično nasilje, nažalost ne po prvi put kako sam kasnije saznao od ostalih komšija. Osoba od prije poznata hrvatskom pravosuđu zbog provala i narkotika zlostavljala je svoju ženu/curu. Kako sam odgojen da uvijek reagiram i zaštitim slabije kada sam bio ispred kuće zavikao sam prestani se derat nakon čega je rastrojena osoba iskočila kroz prozor prizemlja i dotrčala do mene udarivši me šakom u glavu vičući da mu se ne miješam u život, na što ja nisam reagirao već rekao da zovem policiju, a osoba je skupila stvari i pobjegla iz stana - napisao je on na Facebooku.

Dodao je da je sramotno da novinar Slobodne Dalmacije vrištanje žene naziva glasnom muzikom, ali, kako kaže, to je očito na tragu trenutnog stanja u državi i kako se nasilje nad ženama tretira dok ne bude prekasno.

- Uvijek reagirajte na nasilje nad ženama makar to za dio Slobodne Dalmacije bila muzika za njihove uši - poručio je Ivošević.

Slobodna Dalmacija neslužbeno saznaje da je riječ o 24-godišnjaku kojeg policija još uvijek nije pronašla.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je potraga za osobom koja se dovodi u vezu s napadom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.