UBIO DEVETERO LJUDI

Veličanje zločinca: Majice sa likom dječaka ubice Koste Kecmanovića se prodaju kao suvenir

Na sredini majice je velika slika dječaka ubice sa crnim florom preko očiju

Majice s likom Kecmanovića. Screenshot

S. S.

8.7.2023

Na jednoj poznatoj internet platformi za prodaju suvenira, u ponudi su se pojavile i majice sa likom dječaka ubice Koste Kecmanovića (13) koji je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu.

- Poznata platforma za suvenire izbacila je majice sa likom dječaka ubice, koje nose nasmijani modeli i koštaju dvadesetak eura. Kad me kap nije strefila! Mislila sam da se neko neumjesno šali - rekla je jedna korisinica popularnog sajta.

Naglasila je kako je ovaj potez bolestan i bizaran.

- Molim vas, da li neko može nešto da učini? Prodaja ovih majica mora da se zabrani! Sve je to zahvaljujući stranim Youtuberima, iz Malezije, Indonezije... Oni kače lažne snimke dječaka i tužne priče o njemu, a ne znaju ništa o slučaju, samo ono što su prikupili sa interneta i tako kreiraju lažnu sliku.

Da nije njih, niko ove majice ne bi pravio ni prodavao. Ljudi, stranci, možda i kupe ne znajući uopšte ko je osoba na majici i kakvo je strašno zlodjelo počini - rekla je korisnica i dodala da se njih nekoliko obratilo sajtu u znak protesta.

Dobili su formalan odgovor, ali ne znaju da li će se povući majice iz prodaje. Inače, sajt je registrovan u Maroku.

Inače, na sredini majice je velika slika dječaka ubice sa crnim florom preko očiju, a na sajtu se navodi da kupac može da bira da li želi da mu slika bude naprijed ili na leđima, prenosi Republika.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.