IZNIJELI KRATKE ODBRANE

U Beogradu završeno saslušanje braće Hofman: Određen im pritvor od 30 dana, negirali krivična djela

Braća Ljuban i Miljan Hofman privedena u Prvo osnovno javno tužilaštvo nakon hapšenja u restoranu

Hapšenje braće Hofman. Screenshot/Instagram

N. Č.

12.11.2023

Saslušanje braće Ljubana i Miljana Vidović, poznatih kao braća Hofman, koji su privedeni u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu malo prije 10 sati, upravo je završeno, saznaje Kurir.

Prema izvorima, tokom saslušanja braća su negirala izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, no određen im je pritvor od 30 dana. Ljuban i Miljan Hofman uhapšeni su u ponedjeljak u akciji policije u jednom beogradskom restoranu.

Advokat Marko Janković, koji zastupa braću, potvrdio je kratko za Kurir da je saslušanje u tužilaštvu završeno.

- Iznijeli su kratke odbrane, negirali djelo, mlađem bratu se stavlja na teret samo da je snimao što nije radnja krivičnog djela. U svakom slučaju, izjasnio se da nije ni snimao i da nije kriv - potvrdio je Janković.

Braća Hofman su često bila u društvu poznatih ličnosti, uključujući Mirka Šijana, sina pjevačice Goce Božinovske i pokojnog pripadnika surčinskog klana Zorana Šijana, kao i druge javne ličnosti. Na slobodi su često viđani u društvu prijatelja, a njihove bliske veze s poznatim osobama su dokumentirane na društvenim mrežama.

Podsjećamo, kik-bokser Miljan Vidović-Hofman je široj javnosti u regionu postao poznat nakon snimaka u Modriči, na kojem je grupa momaka ušla u jedan ugostiteljski objekat i tražila izvjesnog "Crva".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.