PAVILJON 7 NA VELESAJMU

Ambasada BiH učestvuje na Diplomatskom bazaru u Zagrebu

Štand Ambasade Bosne i Hercegovine posjetila je i dala svoju podršku Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva

Ambasada BiH učestvuje na Diplomatskom bazaru. Ambasada BiH u Hrvatskoj

H. J. I.

3.12.2023

Na Zagrebačkom Velesajmu danas se održava Diplomatski bazar, a u paviljonu 7, Ambasada Bosne i Hercegovine sa zavidnim spektrom proizvoda, koji su proizvedeni u firmama u našoj zemlji, nudi kupcima paletu proizvoda, većinom iz prehrambene industrije i turizma.

Dva cilja bazara

Cilj učešća na ovom događaju je višenamjenski. Prvo, uključivanjem u ovogodišnji poziv BiH želi dati podršku humanitarnoj akciji jer se sav prihod od prodaje proizvoda uplaćuje kao vid pomoći oboljelim od Multiple skleroze. Namjera organizatora je da se pokrene i skrene pažnja na oboljele od ove opake bolesti kako se oni koji su u fazi liječenja ne bi osjećali odbačeni i zaboravljeni. 

Drugi cilj je da se predstavi bh. privreda na ovom evropskom tržištu. Bosna i Hecegovina sa svojom paletom prepoznatljivih proizvoda, koju su predstavili kupcima, omogućit će da se u dogledno vrijeme takvi i slični proizvodi nađu na policama tržnih centara i prodajnih mjesta u Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Promotivni materijali

Na pomenutom bazaru, osoblje Ambasade BiH će prisutnima koji to budu tražili ili izrazili želju dijeliti i promotivne turističke materijale.

Poznato je, već je postalo i brend, da je turistička ponuda raznovrsna. Idealni banjski i klimatski centri i lječilišta, sportska dostignuća i fantastični skijaški centri, planinski masivi su raj za svakog ljubitelja prirode, a posebno šetački i ekstremni sportovi. Jezera i rijeke daju pregršt mogućnost da se turistička ponuda sa velikom paletom raznih ponuda i dalje promoviše, privlačenjem stranih a i domaćih gostiju značajno će povećati učešće BDP-a.

Štand Ambasade Bosne i Hercegovine posjetila je i dala svoju podršku Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.