PREDSJEDNIK HRVATSKE

Milanović opet "udario" po Plenkoviću: Zašto bih se trebao bojati jednog probisvijeta

Bez obzira što se pokušava učiniti sve da se ne učini ništa, sve je je jasno, rekao je Milanović

Milanović: Ja sam predsjednik. Dnevnik.hr

Z. K.

11.2.2024

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dao je veliki intervju N1 televiziji.

- Ja sam predsjednik Republike, zašto bih se trebao bojati jednog probisvijeta koji nema nada mnom nikakve ovlasti - izjavio je Milanović misleći na premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, prenosi Index.hr.

Žurilo im se

Upravo je Milanović jedan od najžešćih kritičara Plenkovića zbog izbora Turudića.

Na pitanje postoji li zakonska osnova da je Plenković mogao tražiti sigurnosnu provjeru odgovorio je: „Kao što je rekao Prljavi Harry, mišljenje je kao neka stvar na tijelu, ima je svako“.

- Bez obzira što se pokušava učiniti sve da se ne učini ništa, sve je je jasno. Na javni poziv javila su se dvojica iz sustava i dvojica koji ne rade u sustavu. Zamislite da je prvi izbor bio Dragičević koji nema nikakvu provjeru. A Turudić? Potpisao je da pristaje na provjeru. Ovo je moglo čekati do lipnja, ali njima se žurilo. Kandidat za glavnog državnog odvjetnika u prijavi treba priložiti suglasnost da pristaje na sigurnosnu provjeru – kazao je Milanović.

Jedno od pitanja je bilo je li 2015. znao da se Turudić vozikao s Mamićem.

- Znao sam. Zato sam ravnatelju SOA rekao da mi dođe sa svim detaljima. Mamić je izašao iz zatvora uz kauciju od 2 milijuna eura koju je trebao izgubiti, kako to dokazati? Ono što je prikupila SOA nema karakter dokaza u postupku. Moj ministar pravosuđa nije ni znao za to. Jesmo li ovo raščistili? Potpuno je nebitno zašto ja nisam učinio nešto – kazao je Milanović.

Izgovori lopova

Također na pitanje da je argument vlade da je čovjek prošao tri provjere te da se Plenković pita zašto mu dostavlja takva saznanja samo dva-tri dana Milanović je odgovorio kako su to izgovori lopova uhvaćenog u krađi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.