VIŠI SUD U PODGORICI

Oglasili se advokati kralja kriptovaluta nakon presude crnogorskog suda: Odluka o izručenju SAD nezakonita

Dodali su da im nije poznato da bilo gdje u svijetu ministar pravde može da podučava sud kako se primjenjuje zakon i kakvu odluku treba da donese

Do Kvon. Tanjug

H. J. I.

22.2.2024

Branioci južnokorejskog državljanina Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović, poručili su da je odluka Višeg suda u Crnoj Gori o njegovom izručenju Sjedinjenim Američkim Državama nezakonita.

- Primili smo odluku Višeg suda u Podgorici o izručenju našeg klijenta Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka je nezakonita, kao i prethodne dvije koje je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore - istakli su Rodić i Radulović u saopštenju, prenose Vijesti. 

Tačnost činjenica

Dodali su da im nije poznato da bilo gdje u svijetu ministar pravde može da podučava sud kako se primjenjuje zakon i kakvu odluku treba da donese, kao što je to, kako tvrde, slučaj u Crnoj Gori.

- Također, prilikom donošenja ovakve odluke, sud nije proveravao tačnost činjenica koje mu je dostavio ministar pravde, iako u spisima predmeta ima dokaza da se radi o lažnim podacima. O tome ćemo se detaljno izjasniti u žalbi na odluku o izručenju. Ubijeđeni smo da ovakva nezakonita odluka ne može opstati pred Apelacionim sudom, kao ni prethodne dvije nezakonite odluke - poručili su Rodić i Radulović.

Više krivičnih djela

Viši sud u Podgorici donio je odluku o izručenju Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za kriminalno udruživanje i druga krivičnih djela.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.