PRONAĐEN S UBODNIM RANAMA

Užas kod Skoplja: Muškarac ubio brata i snahu, pa digao ruku na sebe

Prema informacijama MVR-a, osumnjičen je Lj.K.(67), brat V.K., koji ima zdravstvene probleme

Policija prijavu dobila u 12:30 sati. Facebook

E. Ć.

14.5.2024

Kod Skoplja, tačnije u selu Stajkovci, danas se dogodilo dvostruko samoubistvo. Kako je saopćeno iz MUP-a Sjeverne Makedonije osumnjičeni izvršilac je hospitalizovan.

U Sektoru za unutrašnje poslove Skoplje u 12:30 sati prijavljeno je da su na terasi i stepeništu u kući u selu Stajkovci sa povredama na glavi pronađeni V.K.(64) i njegova snaha S.K.(57).

Ljekar hitne medicinske pomoći na licu mjesta konstatovao je smrt kod žene S.K., dok je V.K. sa povredama prevezen u Klinički kompleks "Majka Tereza", gdje je preminuo u 14:00 sati - saopćeno je.

Prema informacijama MVR-a, osumnjičen je Lj.K.(67), brat V.K., koji ima zdravstvene probleme. Njega su policajci pronašli s ubodnim ranama.

Direktor klinike, dr. Ljuben Arsenkov, za agenciju MIA je potvrdio da je hospitalizovan pacijent od oko 70 godina sa povredama i ogrebotinama na lijevoj strani grudnog koša i glave.

Javni tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje, zajedno sa inspektorima i uviđajnim timom MVR-a i timom obducenta iz Instituta za sudsku medicinu, izvršili su uviđaj na mjestu zločina u porodičnoj kući u selu Stajkovci.

Na mjestu zločina su obezbjeđeni tragovi koji će biti predmet veštačenja, a po naredbi javnog tužioca tijela preminulih će biti podvrgnuta obdukciji, prenio je Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.