VIŠI SUD U BEOGRADU

Majka dječaka osumnjičenog za masakr u školi "Vladislav Ribnikar" negirala krivicu

Ona je kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih

Dolazak na suđenje. Tanjug/Sava Radovanović

D. R.

15.5.2024

U Višem sudu u Beogradu danas je majka dječaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole negirala krivicu.

Miljana Kecmanović je danas iznijela detaljno odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva i odbrane, saznaje Tanjug.

Odgovarali na pitanja suda

Ona je kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih već samo na pitanja oštećenih. Sudija je odredio pauzu nakon koje će nastaviti suđenje.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izjasnio je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara i on je negirao krivicu za koju se tereti.

Optuženi u predmetu

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloljetni K.K. učio da puca.

Otac dječaka, optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opće sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dječak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu historije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.