HRVATSKA

U Zagrebu održana 23. Povorka ponosa, pridružili se i političari: Prisutni skandirali za Palestinu

Pridružili su im se i kandidat Možemo za Europski parlament Gordan Bosanac te kandidat s liste SDP-a za EP Siniša Glavašević

Zagreb: Održana 23. Povorka ponosa - Avaz
Zagreb: Održana 23. Povorka ponosa - Avaz
Zagreb: Održana 23. Povorka ponosa - Avaz
Zagreb: Održana 23. Povorka ponosa - Avaz
Zagreb: Održana 23. Povorka ponosa - Avaz
+7
D. R.

1.6.2024

U Zagrebu je danas 23. zagrebačka Povorka ponosa. S Trga Republike Hrvatske prema parku Ribnjak u subotu oko 16 sati krenuli su građani LGBTIQ+ zajednice pod ovogodišnjim motom "Ustale i ostale! – Ustali i ostali!".

U proglasu objavljenom uoči 23. zagrebačke Povorke ponosa, ističe se da će u Povorci lezbejke, gejevi, nebinarni, trans i biseksualni ljudi, interspolne osobe i cijela queer zajednica – ustati protiv napada na njihove slobode, prava, živote, porodica i tijela.

Zastava bivše SFRJ

Povorku osiguravaju jake policijske snage. Okupljanje je počelo prije 15 sati, uz zvukove bubnjeva, muziku, zvižduke i pljesak.

U povorci su bili političari iz Možemo i nekoliko iz SDP-a, a povorku su na dva mjesta dočekali muškarci koji su "propovijedali" preko razglasa, a kako javlja Index.hr nije bilo incidenata.

U veseloj povorci mogli su se vidjeti razni rekviziti, zastave, ali i transparenti poput "Filozofski protiv kvirfobije", "Transprava su ljudska prava"…. Među transparentima i zastavama duginih boja je i hrvatska zastava, ali i zastava bivše SFRJ.

Okupljeni brojni građani

Povorku su gledali brojni građani i turisti, a pridružili su joj se, među ostalima, i predstavnici gradske vlasti – zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, piše Nacional.

Pridružili su im se i kandidat Možemo za Europski parlament Gordan Bosanac te kandidat s liste SDP-a za EP Siniša Glavašević.

Dio okupljenih je skandirao Free Palestine (Sloboda Palestini), a u povorci su i dvije palestinske zastave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.