NAKON LOKALNIH IZBORA

Usame Zukorlić za "Avaz": Pobijedili smo u Sjenici, i tamo i u Tutinu ćemo pokušati formirati stabilne većine

Naš cilj je da radimo na projektima, da promovišemo političku klimu, pozitivne energije, nastavit ćemo na tome da radimo

Usame Zukorlić - Avaz
S ulica Sjenice - Avaz
S ulica Sjenice - Avaz
S ulica Sjenice - Avaz
S ulica Sjenice - Avaz
+1

3.6.2024

U Srbiji su jučer održani lokalni izbori u brojnim općinama, a na području Sandžaka glasalo se u Sjenici i Tutinu.

U Sjenici bi 10 mandata trebala dobiti Stranka pravde i pomirenja, devet SDA Sandžaka, SDP šest, SNS pet, GG Aldina Kurtovića 5 madata, SBR Fadila Nikšića 3 mandata te BOSS 1.

U Tutinu najviše mandata će imati SDA Sandžaka, njih 18, SPP i SDP po šest, Za naš Tutin tri, Tutin na prvom mjestu dva, Ljutvija Balkan i Hoćemo, možemo bolje za Tutin po jedan.

Ciklus izbora

O rezultatima izbora u Sandžaku, ali i u ostatku Srbije razgovarali smo sa Usameom Zukorlićem, predsjednikom Stranke pravde i pomirenja.

Zukorlić je za portal "Avaza" istakao da se raduje jer je završen ciklus izbora.

- Imali smo četiri izborna ciklusa u dvije godine otkako sam predsjednik stranke. Pobijedili smo u Sjenici, tamo ćemo, ako Bog da, formirati vlast zajedno sa prijateljima iz grupa građana i srpskim strankama - kazao je Zukorlić za portal "Avaza".

Istakao je da što se tiče Tutina tamo će ući u pregovore i razgovore.

- Jer ni tamo niti jedna stranka nema apsolutnu većinu, iako je SDA ostvarila dobar rezultat. Nastojat ćemo da i u jednoj i u drugoj općini formiramo stabilne skupštinske većine. Naš cilj je da radimo na projektima, da promovišemo političku klimu, pozitivne energije, nastavit ćemo na tome da radimo - kazao je Zukorlić za portal "Avaza".

Rezultati van Sandžaka

Istakao je da su uzeli učešće i u gradovima izvan Sandžaka.

- U Bujanovcu smo uzeli dva odbornika, u koaliciji sa Hrvatima u Subotici tri odbornika, tako da smo generalno zadovoljni izbornim rezultatima - istakao je Zukorlić za "Avaz".

Na pitanje da li bi u Tutinu SDA bila prihvatljiv partner za SPP, odgovara:

- Otvoreni smo za saradnju sa svima, ali isključivo na programskim principima. Primjer je Bošnjačkog nacionalnog vijeća, gdje smo u koaliciji sa SDA i gdje imamo sporazum te radimo na osnovu toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.