UHAPSILI 973 MIGRANTA

Božinović: U Hrvatsku ulazi sve manje ilegalnih migranata, u BiH sve više

Hrvatska je ove godine zabilježila 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata, dok susjedna BiH iz koje dolazi najveći broj, ima povećanje od 20 posto

Ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović. Dusko Jaramaz/PIXSELL

N. Aj.

12.6.2024

Ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović naveo je danas u saboru kako je ove godine zabilježili 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata u Hrvatsku, "dok susjedna BiH ima povećanje od 20 posto", što, naglasio je, "govori o veličini angažmana koji hrvatska policija ostvaruje".

Božinović je rekao kako se 'Hrvatska s tim problemom ponajbolje nosi, a sigurno i najbolje ako stavimo u kontekst izazova s kojima se suočava Hrvatska veličinom vanjske kopnene granice i balkanskom rutom', prenosi Index.hr.

- Hrvatska je ove godine zabilježila 41 posto manje ulazaka ilegalnih migranata, dok susjedna BiH iz koje dolazi najveći broj, ima povećanje od 20 posto. To govori o veličini angažmana koji se, prije svega od strane hrvatske policije, ostvaruje - rekao je.

Dodao je kako policija pojačano radi na zaustavljanju krijumčara migrantima. 

- Ove godina imamo 973 uhićenja migranata, što je već 70 posto više nego za isto razdoblje prošle godine - poručio je ministar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.