LUKSUZ

Televizor od dva metra uskoro na tržištu

Audiofili su, također, dio ove jednačine, jer TV dolazi sa zvučnim sistemom sa tri kanala i ugradnim sub-wooferom

Masivni displej ne kvari kvalitet slike. Ilustracija

Avaz.ba

13.6.2020

Brend Bang & Olufsen uskoro će na tržištu ponuditi B&O televizor koji se proteže skoro dva metra. Ipak, masivni displej ne kvari kvalitet slike niti njenu jasnoću. Njegov 8K OLED panel obećava proizvodnju slike koja je četiri puta jasnija od trenutnih, standardnih 4K modela, odnosno šesnaest puta jasnija od HDTV. Novi Beovision Harmony, također, dolazi sa osobinama vještačke inteligencije koje će prilagođavati postavke, kako bi maksimalno unaprijedile vaše iskustvo gledanja, bilo da gledate sportski događaj ili umjetnički film. 

Audiofili su, također, dio ove jednačine, jer TV dolazi sa zvučnim sistemom sa tri kanala i ugradnim sub-wooferom. I dok je to više nego dovoljno za većinu gledalaca, oni koji žele da stvore iskustvo kućnog kina moći će da povežu do osam zvučnika.

Dobio je i fantastičan dizajn. Inspiriran nekadašnjim ormarićima sa TV opremom, ovaj televizor se može prilagoditi sa jednom od četiri ponuđene fasade – prirodna hrastovina, tkanina, dimljena hrastovina ili kesten. Televizor koji je tehnološki ovoliko napredan svakako dolazi sa svojom cijenom. 88-inčni Beovision Harmony će vas koštati 49.000 dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.