DUBAI

Gradi se trgovački centar velik kao 100 nogometnih igrališta

Imat će skoro 750.000 kvadratnih metara

Avaz.ba

15.8.2018

U Dubaiju uskoro planiraju graditi najveći trgovački centar na svijetu „Dubai Square“. Projekt vrijedan dvije milijarde dolara nastat će u luci Dubai, imat će skoro 750.000 kvadratnih metara, skoro dvostruko više nego drugi najveći šoping centar „Dubai Mall“, i pokrivat će površinu veću od 100 nogometnih igrališta.

Nova era

U prizemlju se planiraju koncerti i predstave u futurističkoj areni opremljenoj najmodernijom projekcijskom tehnologijom, a porodice će imati na raspolaganju kinodvorane, vodeni park, sportsku dvoranu i supermarket. Ali, tehnologija koju najavljuju daleko najviše intrigira.


Nakon što se sagradi, „Dubai Square“ pomicat će granice moderne maloprodaje i zabave oslanjanjem na tehnologiju sljedeće generacije. Bit će namijenjen novoj eri kupaca, koji su digitalni, povezani i tehnički potkovani. Karakteristike uključuju umirujuće iskustvo, kao što su VIP komore, pametne sobe s interaktivnim ogledalima i privatnim modnim zbirkama.

Idealno tržište

Također, povezivanje fizičkih trgovina s digitalnim platformama bit će podignuto na novi nivo novom tehnologijom, uz kupovinu putem mobilnog telefona ili računara, kao i fizičkim trgovinama.

- Prodajna revolucija u Dubaiju ide prema virtuelnom svijetu, nude više od običnih fizičkih trgovina. Demografska struktura također je vrlo atraktivna trgovcima po Bliskom istoku zbog visoke stope nataliteta i relativno mladog stanovništva. Otprilike polovina stanovništva Bliskog istoka mlađa je 25 godina. Mnoštvo njih su bogati profesionalci, što predstavlja idealno tržište za iduća dva desetljeća - ispričao je analitičar Nikolas Rubeiz (Nicolas).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.