LIFESTYLE

DESET ZNAKOVA DA VAS ŠEF NE VOLI Ako se prepoznajete u nekima od ovih situacija, ne piše vam se dobro!

Razmislite o sljedećim tvrdnjama

(A. Vr.)

8.9.2015

 

Kada vas nadređeni simpatizira lakše je iznositi svoje ideje i mišljenje. Ne postoji prisutnost nevoze i stresa te je veća produktivnost zaposlenika. Međutim, kada to izostane jer vas šef ne voli, nastaju brojni problemi.
 
Razmislite o sljedećim tvrdnjama i temeljem njih sami zaključite voli li vas šef ili ne?
 
Imate predosjećaj

Ukoliko imate loš predosjećaj da vas nadređeni ne simpatizira, lako moguće da ste zapravo i u pravu. Ukoliko vas tretira drugačije od ostalih, vjerovatno mi niste najomiljenija osoba u u uredu. Katkad treba vjerovati svojoj intuiciji.
 
Ne uključuje vas u donošenje odluka važnih za kompaniju

Ukoliko vas nikada ne pita, ili čak niti ne uvažava vaše mišljenje, moguće je da vaš nadređeni nema povjerenja u sposobnosti kojima raspolažete.
 
Ne može izdržati kontakt očima

Nadređenom je teško gledati vas u oči ukoliko vam nešto zamjera ili je ljut. Vjerovatno osjeća nelagodu jer strahuje od mogućnosti da ćete prepoznati neprijateljsku energiju koja dolazi od njegove strane.
 
Nikad vam se ne smiješi

Ozbiljan izraz lica i izbjegavanje pristojnog, kolegijalnog osmijeha također može biti jedan od znakova da vas nadređeni ne simpatizira.
 
Izbjegava vas

Kada se sretnete ispred lifta, on ide stepenicama? Raspored kroji tako da ste rijetko zajedno u smjeni? Češće s vama komunicira putem maila, nego uživo? To bi mogli biti znakovi da nešto nije u redu.
 
Ne slažu se s vama

Nadređeni koji se uvijek suprotstavlja vašim idejama, svjetonazorima ili prijedlozima - vjerovatno vam nije previše naklonjen.

Ne zanima ga vaš privatni život

Ukoliko ste primjetili da sa svima priča o privatnom životu, porodici ili hobijima, a s vama samo strogo poslovne teme - postoji velika šansa da vas ne simpatizira.
 
Dodjeljuje vam zadatke kojima se niko ne želi baviti
 
Ukoliko vam nadređeni sistemski dodjeljuje zadatke koji su ispod vaših mogućnosti i na taj način omalavožava vaše vještine i sposobnosti - bez obzira što ste mu na to možda već i ukazali, mogao bi biti pokazatelj da nešto nije u redu.
 
Ukraćuju vam povratnu informaciju

Ili ih uskraćuje ili vam daje samo negativne komentare za trud koji ste uložili za obavljanje nekog zadatka. Ne poštuju niti ne cijeni vaš trud i zalaganje na poslu te vas rijetko ohrabruje i potiče pozitivnim komentarima.
 
Nemaju strpljenja

Ukoliko primjećujete da s drugim kolegama strpljivo raspravlja i sluša što imaju za reći, a kada ste vi u pitanju ima jako malo koncentracije i strpljenja, moguće da vas jednostavno - ne voli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.