KORISNO

Ne pretjerujte s hljebom

Umjesto da hljeb ima glavnu ulogu, dodijelite mu sporednu na trpezi

Isijecite veknu na tanke, a ne na debele kriške. Ilustracija

Avaz.ba

25.11.2018

Odabir ukusnog hljeba od žitarica s cijelim zrnom i jednostavnim sastojcima i sporo uživanje u njemu znači da na najbolji način možete doživjeti okus i unijeti hranljive materije, kao i spriječiti prejedanje. Promjena načina na koji servirate hljeb uz obroke može vam pomoći da uspostavite bolji balans.

Umjesto da hljeb ima glavnu ulogu, dodijelite mu sporednu na trpezi. Pravite sendviče od jednog komada hljeba ili tosta sa povrćem i zdravim proteinima. Isijecite veknu na tanke, a ne na debele kriške. U restoranu tražite da vam donesu korpicu s hljebom na početku obroka, da se ne biste prejeli i da biste uživali u hljebu kao najljepšem dodatku obroku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.