AVAZ U POSJETI

Osmanagić i Đapo za "Avaz": Park Ravne važan je za turizam Bosne i Hercegovine

Izgradnja ove lokacije je takva da svako ko dođe postane dio nje, rekao je Osmanagić

Piše: A. Ovčina - L. Nukić

15.8.2022

Kompleks Ravne u Visokom odiše veoma pozitivnom energijom. Reporteri Avaz TV bili su danas u posjeti ovom kompleksu. 

Semir Osmanagić, osnivač Fondacije „Bosanska piramida Sunca“ je dočekao našu ekipu. U vrijeme posjete naše ekipe u Visokom je bila i Edita Đapo (SBB), federalna ministrica turizma i okoliša.

Jako lijepa priča

Osmanagić je govorio i kakvu to energiju ima ovaj grad i ovo mjesto.

- Posjetioci koji prošetaju ovim parkom osjećaju se bolje i poztivnije. A sa „Dnevnim avazom“ imamo jako dobru saradnju. „Dnevni avaz“ mjesečno objavi bar po 4-5 vijesti iz Bosanske doline piramida, a u zadnjih godinu dana bili smo tri puta na naslovnici, što znači da vrlo lijepo sarađujemo i da je „Dnevni avaz“ prepoznao da su lokacije u Visokom nešto vrlo pozitivno, jedna jako lijepa priča i da dokazujemo da u novinarstvu nisu samo negativne priče već interesantne i ekskluzivne – rekao je Osmanagić za portal „Avaza“.


Sjajan tim

Dodao je da imao sreću da ga je „Dnevni avaz“ prošle godine izabrao za ličnost godine. 

- Ovdje nije riječ o meni, već o jednom sjajnom timu, oko stotinu ljudi koji sarađuju sa mnom, ali izgradnja ove lokacije je takva da svako ko dođe postane dio nje – rekao je Osmanagić.

Ovom prilikom federalna ministrica za turizam Edita Đapo kazala je da je nekoliko puta posjetila je kompleks Ravne, gdje ju je ugostio Osmanagić.

- Danas sam opet tu da posjetim Ravne. Naprosto mi je trebalo pozitivne energije da je osjetim ovdje u Visokom – rekla je Đapo za portal „Avaza“.

Pogledajte video.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.